marți, 11 octombrie 2011

De cât timp e nevoie ca să înţelegi că iubeşti?

"Îl iubesc, s-a gândit ea... Doar că nu sunt îndrăgostită în el." Nu ştiu cît de des putem întîlni aşa gânduri sincere , dar ştiu că să ne gândim la asta nu e rău. Suntem oameni. Avem raţiune, deşi nu întotdeauna o folosim în modul corespunzător. Simţim. Iubim. 
E interesant că deşi suntem toţi diferiţi, deşi fiecare e unic, noi continuăm să ne asemănăm prin numeroase lucruri. Toţi mergem pe un drum, pe un drum lat, foarte lat. Chiar avem obiceiul să călcăm pe urmele altora sau să urmărim pe cineva. Mai interesant e să înţelegi că oamenii se împart în câteva categorii:
-Cei care cred în o persoană, o aşteaptă şi cred în Marea minune;
-Cei care caută sufletul pereche în fiecare, temindu-se să nu treacă neobservat; 
-Cei care merg înainte şi cred că totul Va Fi.
Majoritatea oamenilor vor zice că fac parte din ultima categorie, sau vor încerca să facă faţă. Însă nu contează ce mască vei lua, firea ta proprie e superioară în chestiile date.
Deci, sunt 6 miliarde de oameni pe Pâmînt şi fiecare simte diferit, iubeşte în felul său. Iubirea nu e o ştiinţă exactă, nu există limite. Mă întreb:"Cum înţelegi că iubeşti? Când? Cum să înţelegi că nu e atracţie, plăcere, obsesie, deprindere sar e într-adevăr iubire?"
Cteodată simţim că în viaţa noastră a apărut ceva important, dar cteodată înţelegem aceasta doar peste ani. Astfel se întîmplă cu oamenii.
De cît timp e nevoie pentru două persoane: o zi, două săptămâni sau zece ani?
De cât timp e nevoie ca să înţelegi că iubeşti?

6 comentarii:

  1. Inguţ, e super ,bravo....mi-a plăcut foarte mult!!! Îtr-adevăr aste e o întrebare la care nimeni nu e in stare sa răspunda...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor: Important e să înţelegem înainte ca viaţa să se sfârşească.
    Taniuşa: Ma bucur că te-a impresionat, pentur mine mult contează. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine inteles,dar nu cunoastem cind este sfirsitul,viata poate sa termine in orice clipa!!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Desigur sunt unele momente care nu mi-au plăcut în formulare, dar totuşi să trec la ideea pentru care scriu acest comentariu. Straniu e să caţi explicaţie la ceea ce te înalţă, ceea ce deseori te conduce, te manipulează chiar... Nu cred că e necesar un anumit interval de timp... Dar, totuşi nu putem afirma că se întîmplă într-o clipă... Aşadar conform la ideile care alearga prin capul meu... o lună ar fi destul pentru persoane mai "totuniste xD" sau cu alte cuvinte acei carora nu le e pasă de orice. Pentru cei mai interesaţi de viaţa sa, mai informaţi şi nu doar cred că e necesar de circa 3-7 luni pentru ca emoţiile tale faţă de o persoană să evolueze la sentimente... Deacum pentru unele persoane e o altă problemă - Ei nu pot realiza faptul că întradevăr IUBESC, nu vor sau nu pot.. nu ştiu. sau altă situaţie cînd unii indivizi nu recunosc că ei sunt "Iubiţi" - ceea ce reprezintă ceva fatal pentru primii... totuşi nu trebuie să cauţi explicaţie la lucrurile eterne, la lucrurile simple, dar întratît de importante pentru om....

    RăspundețiȘtergere