joi, 28 iulie 2011

Obsesie

Independenţi. Aşa se cred majoritatea.
Dar niciodată nu te-ai gândit: Cât de dependent(ă) eşti?
Fiecare persoană are ceva despre ce poate spune: "Nu pot fără!"
Ciocolată, muzică, lucru, distracţii etc.
De ce depinde obsesia fiecărui în parte? De necesităţi? Dorinţe? Fobii?
Analizând am ajuns la concluzia că obsesie devine ceea ce te face un pic mai Fericit. Pe Cineva muzica îl umple de energie, Cineva îşi ascunde capul în lucru, Cuiva îi este cel mai bine distrându-se, pentru Cineva ciocolata rămâne a fi cea mai eficientă rază de lumină, şi nimeni nici nu bănuieşte cât de dependent e de aceşti factori. Dar când începi să fii dependent? Atunci când dozarea depăşeşte limita.
Deci, toţi suntem nişte narcomani.
Păi, cum să lupţi? Trebuie oare? fiecare alege pentru el.
Dar mai e ceva: Ce să facă Cei obsedaţi de unul din Cineva? Aşteptări îndelungate, gânduri stranii, dorinţe nebune şi o enormă frică. E ceva când iubeşti şi doreşti să fiţi mereu împreună, dar e altceva când ignori totul şi vrei să îi fii sau să îţi fie mereu alături. Cel mai interesant e neconştientizarea sau neperceperea realităţii.
Dacă o voi întreba: "Eşti obsedată?", sigur va răspunde: "Nu!" 
Dacă o voi întreba: "Din ce cauză eşti obsedată?", sigur va răspunde: "Pentru că nu îmi permit să simt cu adevărat!"

8 comentarii:

  1. Inga niciodata nu trebu sa te grabeshti sa fii obsedat!!!vei reushi de toate in viatza asta !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Straniu de ce trebuie sa le reusesti pe toate, daca sunt multe lucruri rele? sensul care e? ok.. fie ca are sens.
    Si totusi obsesia e una stfel de lucru care nu poate fi negata. Fie tu spui nu sunt Dependent, dar la nivel de inconstient mereu vei avea o dependenta de o persoana sau mai multe... fie ea mama, sora, frate, prieten, boyfriend... in fine.. de ce eu ar trebui sa spun ca nu am nici o dependenta.. eu pot fi obsedat de o intrebare, de un sentiment... eu pot sa fiu dependent de palaria mea in fine... cred ka in acest moment nu mai apar intrebari cine scrie comentul.
    Asadar fie dependenta noastra negata... am putea noi oare sa o ignoram? sa nu ne gindim la ea? la acea fata, la acea ciocolata, la acel cocain... orice...
    Noi totusi nu ne inchipuim viata fara ele... si cum a fost spoos in articol despre aia ca ajung momente cind suntem prea obsedati de acest lucru... ok daca sunt narcotice da e rau... ciokolata ok.. popa slipnetsea... dar sa fii dependent e o persoana e rau? sa o vezi? sa ai mare dorinta ca in fiecare zi macar sa ii mirosi parfumul... nu e prea mult.. si nu cred ca dauneaza... pai fiecare are gindul lui asupra la aceasta intrebare...
    dar dependenta ar trebui separata ea nu e doar de un tip anumit si binedefinit
    ok.. in fine miajunge sa scriu ca deacum am scris mia mult decit e scris in articol...

    RăspundețiȘtergere
  3. Adri: nici nu mă grăbesc, asta apare de la sine la fiecare în dependenţă de diferite circumstanţe.
    Dan: Că e diferite e şi normal, nici nu am zis că toţi sunt obsedaţi la fel, de acelaşi lucru. Problema e că ce trebuie să faci şi cît e de greu în aşa situaţie. Inconştient, asta e, deseori din cauza că nu dorim să recunoaştem măcar pentru sine. Dacă să vorbim despre obsesia de persoană, este diferenţă din a doi să o vezi, simţi parfumul şi de a aştepta mereu, căuta întîlniri, posibilitate de a schiba câteva cuvinte şi de dori să o ţii mereu în braţe sau altceva.. este o anumită limitî la orice. Aici trebuie să ne gândim: Unde e limita mea?

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai putin ce priveste limita? de ce anume limita? adika vrei sa spooi ca este pina la un moment ca asta e bine mai apoi e rau? nu vad in asta sens... daka nu vb despre rude.. parinti..pai uite... este un baiat... care presupunem iti place.. esti obsedata de el la maxim.. care e problema aici?

    RăspundețiȘtergere
  5. E o problemă destul de gravă. Depinde desigur şi de propriile recunoaşteri. Să fii obsedat la maxim de el va însemna să îi acorzi foarte mult, însă nu vei primi înapoi într-o măsură egală, deci te vei epuiza. Epuizându-te te vei autodistruge. Perioada poate fi diferită. Pot să zic că cel mai repede o vei face în cazul cnd vei continua să oferi, să te epuizezi şi să zici: "Nu e nimic deosebit", te vei minţi, iar cel mai straşnic e să îţi impui părerea greşită ca fiind propria. De ce e nevoie de limită? Tu vrei să te autodistrugi?

    RăspundețiȘtergere
  6. Presupuneam mereu că te droghezi, doar că nu ştiam cu ce.

    RăspundețiȘtergere
  7. de ce nu? de ce sa nu ma autodistrug? daca asta imi aduce si placere?

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci, să mă citey tot pe mine: ^Păi, cum să lupţi? Trebuie oare? fiecare alege pentru el.^
    Fă concluzii )))

    RăspundețiȘtergere